Meloen met ham

Deze klassieker staat in ieder geval ’s-zomers op elke restaurantkaart in Italië. En ik snap dat wel, het is een licht en fris gerecht en de smaak is echt verrukkelijk. Zorg wel voor een mooie zoete rijpe meloen en een zachte ham en dan kan dit gerecht niet stuk!

* 1 meloen, bijvoorbeeld Galia of CantaloupeMeloen-met-ham
* 8 mooie plakken Italiaanse rauwe ham, wil je luxe gaan dan kun je bijvoorbeeld Parmaham of San Daniele nemen
* Is het de tijd ervoor leg dan op elk bord ook nog een lepel verse blauwe bosbessen

Schil de meloen, verdeel hem in vieren en haal de zachte kern met de pitten eruit. Verdeel elk kwart in minimaal drie schijven en drapeer deze op een bord. Leg er de plakken ham overheen en presenteer je gerecht.

Dit recept is 5504 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.