Mie met mango en garnalen

Een verrassend gerecht uit de Oosterse keuken, verrassend omdat net voor het opdienen een koud deel gemengd wordt met een warm deel en dat geeft een heerlijk effect. Je maakt dus een soort koude fruitsalade met superlekkere dressing en een warme mie uit de wok. Deze 2 gerechten worden vlak voor het eten gemengd en dan maar smullen!!
Dit recept is voor 2 personen als hoofdgerecht.

Voor in de wok:
250 gram mie (voorkoken ca 2 minuutjes en koud afspoelen)
1 zoete puntpaprika
1 flinke teen knoflook
15 grote tijgergarnalen
3 eetlepels ketjap manis
1 ui
2 eetlepels wokolie

Voor de salade:
Halve komkommer
1 eetrijpe mango
3 eetlepels zoete Chilisaus
1 eetlepel rijstolie
1 theelepel sesamolie
1 theelepel vissaus
Wat fijngesnipperde koriander
3 lente-uitjes

Eerst gaan we alle snijbewerkingen doen, zodat je tijdens de bereiding alles klaar hebt staan.
Was de puntpaprika en snij er mooie dunne ringen van. Pel de knoflook en haal de kern eruit; straks persen we hem in de wok. Maak de tijgergarnalen schoon, haal het darmkanaal eruit en snij ze over de lengte door en dan nog overdwars in 2 delen. Schil de ui en snij hem in snippers.  Maak alle lente-uitjes schoon, snij ze in ringetjes en bewaar ze als garnering over het eten.  Voor de salade halveer je de komkommer, haal het vruchtvlees eruit en snij de helften nogmaals in de helft; nu plakjes snijden. Schil de mango en snij van het vruchtvlees mooie staafjes zoals frietjes.
Maak de dressing van de Chilisaus, rijstolie, sesamolie en vissaus. Meng deze dressing door de komkommer en mango in een grote schaal.
Intussen breng je water met wat zout aan de kook en daarin kook je de mie gaar. Dat is meestal met 2 minuten gebeurd. Giet de mie af in een vergiet en spoel het af met koud water. Zorg dat het niet aan elkaar plakt.
Nu gaan we wokken. Verhit de wokolie en bak hierin de ui met de paprikaringen.
Voeg de knoflook en de garnaaltjes toe en wok alles gaar in enkele minuutjes. Voeg nu de mie erbij met wat sojasaus en als alles goed heet is dan giet je het bij de salade in de schaal.  Alles goed mengen en opdienen op een ruim bord. Je kunt het garneren met wat lente-uiringetjes en wat blaadjes koriander.

Smakelijk!

Dit recept is 2865 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.