Nasi met Hollandse garnalen

Weer eens wat anders in je nasi, geen kip of varkensvlees maar heerlijke Hollandse garnaaltjes.Dit gerecht is ruim voldoende voor 2 personen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nasi-met-garnaaltjes.gif

*Schaaltje witte rijst, liefst van gisteren
* 2 kleine uien in dunne halve maantjes
* 2 teentjes knoflook in plakjes
* 1/3 witte kool, in sliertjes
* Flinke hand met oesterzwammen
* 1 theelepel sambal, groot of klein naar smaak
* Scheutje  ketjap manis
* Wat blaadjes koriander, naar smaak

Giet een scheut zonnebloem-  of wokolie in je wok en fruit hierin langzaam je uien en knoflook gaar, laat ze licht van kleur. Intussen snij je de kool en die komt ook erbij in de wok met wat peper en zout. Alles steeds goed door elkaar roeren.
Scheur nu de oesterzwammen boven de wok in reepjes, de sambal en ketjap ook erbij en nu alles even lekker laten bakken.
Dan de garnaaltjes erdoor roeren, lekker meebakken en tenslotte de rijst erin roerbakken tot alles heet is!
Opdienen en eventueel garneren met wat losse blaadjes koriander.

Dit recept is 2585 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.