Mosselsoep met safraan

Echt een bijzondere soep, om je vingers bij af te likken!

* 1 kilo mosselen in de schelp
* Wat olie, witte wijn, sjalot, teentje knoflook en peterselie om ze in te
koken.
* Halve winterwortel in kleine blokjesMosselsoep-met-saffraan
* Flinke hand vol hele kleine bloemkoolroosjes
* 1 eetlepel chili olie
* 1 zakje saffraanpoeder
* 1 sjalot heel fijn gesnipperd
* 300 cc water
* 50 cc witte wijnazijn
* 50 gram boter
* 2 eetlepels bloem
* 1 liter bouillon
* 2 eetlepels slagroom, ongezouten, ongezoet en ongeslagen
* 1 eetlepel fijngehakte peterselie
* P/Z

Weet je hoe ik mosselen nog altijd was nadat ze uit de vacuum verpakking komen? Nou, ik smelt een handje zout in heet water in een bak en vul de bak dan verder met koud water. Nu de mosselen erin en enkele keren flink met je armen en handen die mosselen door het zoute water halen. Dan de dichte mosselen in de vergiet doen en die enkele die niet dicht zijn eventjes naprikken met een mesje af ze alsnog sluiten. Is dat niet het geval dan zijn ze dood en worden ze weggegooid!

Kook eerst de mosselen in een grote pan. Doe wat olijfolie erin en fruit daarin wat gesnipperde sjalot en de fijngehakte teen knoflook. De mosselen erin peper en zout erbij en een glas witte wijn. Zo ca 4-5 minuten de mosselen op hoog vuur garen, voeg er halverwege een handje fijngesneden peterselie bij! Mosselen afgieten, mosselnat opvangen en zeven. In pan de 300 cc water doen. Hierin de wortel, bloemkool, chiliolie, sjalot, saffraan en wijnazijn doen. Breng alles al roerend aan de kook, ca 1 minuutje. Afgieten, het kooknat mag weg, de groenten af laten koelen. De mosselen uit de schelp nemen en in een schaaltje klaarzetten. In pan boter smelten en de bloem erdoor roeren. Nu lepel voor lepel het gezeefde mosselnat en bouillon toevoegen en door goed te roeren er een dunne roux, dus mooie dikke soep van maken. Roer de groenten en de mosselen door deze soep en ook de slagroom. Even goed warm laten worden, niet koken! Peper en zout naar smaak toevoegen. Deze heerlijke mosselsoep opdienen met wat fijngehakte peterselie erop.

Smakelijk eten.

 

Dit recept is 2144 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.