Mosterdsoep met spekjes

Eens een andere soep op het menu, erg lekker, vooral bij een wildmenu. Ook verrassend want de reacties zijn altijd erg leuk, het is toch niet een soep die je elke dag eet.

* 2 eetl. olijfolieMosterdsoep-met-spekjes
* 2 preien in stukjes
* 2 aardappelen in blokjes
* 2 teentjes knoflook
* 4-5 eetl. grove mosterd
* 1-1,5 liter kruidenbouillon (van blokjes)
* 1 pakje room culinair of 1/8 slagroom
* 1 bakje gerookte spekreepjes
* Peper en zout van de molen
* Eventueel wat strooikaas (bijv. Parmezaanse)

Smoor de prei, de gesnipperde knoflook en de aardappelen even in de hete olie met reeds 2 van de eetlepels mosterd. Voeg er nu de bouillon bij en laat het geheel zacht trekken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Bak intussen de spekblokjes lekker knapperig!!! en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Warm houden! Maak de soep nu fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en nog twee eetlepels mosterd. Roer nu de room culinair of slagroom door de hete soep en laat dit nog enkele minuutjes zacht warm worden.
Heet opdienen met wat reepjes spek en wat strooikaas erover.

Dit recept is 2372 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.