Paddenstoelensoep

Deze heldere paddenstoelensoep is ondermeer gemaakt van porcini, de supersmakelijke gedroogde funghi (paddenstoelen) uit Italië en verse kastanjepaddenstoelen. En het mooie is dat hij binnen 20 minuten op tafel staat!
Gedroogde paddenstoelen zijn aan de prijs maar de smaak van de soep wordt daardoor weergaloos!

* 20 gram gedroogde funghi porciniPaddestoelensoep
* 250 gram verse kastanjechampignons
* 1 flinke sjalot
* 1 eetlepel olijfolie
* Scheutje witte wijn
* 2 eetlepels sherry
* 1,5 blokjes paddenstoelenbouillon
* Snufje gedroogde tijm
* 1 eetlepel gedroogde of handje versgesneden peterselie
* Zout en peper

Dompel de gedroogde funghi onder in een schaal met 400 cc gloeiend heet water en laat ze daarin minimaal 10 minuten weken. Snipper de sjalot, was de verse champignons en snij daarvan 3/4 deel in stukjes. Als je verse peterselie hebt, was die dan en snij ze heel fijn. Fruit nu de sjalotten in de pan tot ze mooi geel zijn, voeg de verse champignons toe. Blus dit met een klein scheutje witte wijn. Breng de massa op smaak met zout en peper. Haal de geweekte porcini uit het water, laat ze even boven de schaal uitlekken en snij ze in stukjes. Voeg de stukje bij de rest in de pan en bak alles in ca 5 minuten mooi gaar.
Blus nu dit af met het weekwater van de porcini en doe er nog 600 cc water bij. Roer de bouillonblokjes, de tijm en peterselie erdoor en laat de soep ca 10 minuutjes zacht koken. Snij de overgebleven champignons in hele dunne schijfjes. Giet de sherry bij de soep en proef even of er nog peper of zout bij moet.

Heet opdienen en op de soep wat champignonsnippers leggen. Serveer de soep met wat geroosterd brood.

Dit recept is 5286 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.