Nel’s tapenade

Een bijzondere tapenade, ik heb hem vanmorgen geproefd, echt verrukkelijk op
een toastje of stukje brood! Dit recept is wel voldoende voor bijna een hele
glazen pot vol, waarin de witte bonen in tomatensaus hebben gezeten of
zilveruitjes.

* 200 gram groene olijven
* 200 gram zwarte olijven
* 8 stukjes gedroogde tomaat op olie
* 1 eetlepels kappertjes, in stukjes
* Tonijn op olie, ca 150 gram
* 1/3 -1/2 blikje ansjovis, zéker niet meer!
* Peper
* Citroensap
* Scheutje cognac!!!

Als je een blender hebt kun je alles in een keer mixen, dat wil zeggen wél steeds in kleine hoeveelheden! Maar anders wordt het handwerk, ook leuk!
Snij de olijven en de tomatenstukjes in piepkleine stukjes en doe ze in een schaal. Voeg er de fijngesneden kappertjes bij en de tonijn, fijngeprakt.

Snij de ansjovis in hele kleine stukjes en was ze niet, het zout komt de tapenade ten goede. Giet er nu wat citroensap bij en de cognac, naar smaak, hoe groot de scheut is, maar begin voorla met weinig. Op smaak brengen met versgemalen peper en alles heel goed doorroeren. Als je dit een uurtje in de koelkast zet alvorens op te dienen smaakt het nóg beter!!!

Dit recept is 2030 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.