Omelet champignons

Je bestelt hem vaak als je ervan houdt, nu kun je hem heerlijk zelf thuis maken! Het enige wat je nodig hebt is een goede koekenpan met Tefalbodem die niet aanbakt en goede honger!!! Dit recept is voor 1 persoon!

* 3 eierenOmelet-champignons
* 300 gram witte champignons
* 1 sjalot, fijn gesnipperd
* 1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
* Theelepel gedroogde peterselie
* Handvol in snippers gesneden prei
* Klein glaasje witte wijn
* Scheutje melk
* Olie om te bakken
* Bakolie om te bekkan, bijvoorbeeld Becel
* Peper en zout

Maak de champignons schoon en snij ze in niet te dunne schijfjes. Doe wat olie in de pan en laat daarin de sjalot en knoflook even zacht fruiten. Voeg er dan de prei bij en de champignonschijfjes en bak alles even mooi gaar, geef er wat smaak aan met peper en zout en blus met een scheut witte wijn. Giet de champignons in een schaal en maak de pan even schoon met een velletje keukenpapier. Voeg bij de champignons de eieren (breek ze even apart in een klein schaaltje, dan kun je zien of er geen vuil in zit). Dan nog het scheutje melk, en wat peper en zout en nu alles goed door elkaar mengen.

Doe wat olie en bakolie in de pan en als die heet is giet je er het mengsel helemaal in. Na 1 minuut ga je de bodem even met een spatel losmaken om ook andere delen van de omelet aan de hitte van de bodem bloot te stellen. Als je ziet dat de omelet wat gaat stollen, dan laat je de hem rustig aan beide zijden mooi bruin bakken. Opdienen eventueel op wat lekkere sneden brood. Smakelijk!

Dit recept is 3967 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.