Olijvensoep

Hé, die hebben we nog nooit gegeten, je hoort het heel vaak. Nou maar dan wordt het toch eens tijd om deze overheerlijke soep van groene olijven te maken. Met dank aan Maria. Dit recept is goed voor 12 kleine kopjes soep.

* 120 gram groene olijven zonder pit
* 4 sjalotten
* 1 flinke teen knoflook
* 1 eetlepel gedroogde oregano
* 4 eetlepels bloem
* 1500 cc-kippenbouillon
* 4 tomaten op olie
* 250 gram mascarpone
* 60 gram olijven tapenade (mag uit een potje)
* Ca 10 blaadjes basilicum
* 100 ml Marsala

Snipper de sjalotjes fijn en hak ook de knoflook fijn, haal er wel eerst even de kern uit. Fruit de sjalot met de knoflook zachtjes in de olijfolie met een klein snufje zout erbij en de oregano. Strooi er na enkele minuutjes de bloem overheen en meng alles. Laat dit ook enkele minuten zacht garen in de olie. Giet er dan een soeplepel bouillon bij en roer alles goed zodat het mooi mengt. Doe dat ook met de rest van de bouillon, lepel voor lepel. Nu de olijven en tomaat erbij en laat dit onder af en toe roeren 10 minuten heel zacht koken (niet bubbelen!) op laag vuur.
Snij de basilicum in reepjes en doe hiervan de helft in de soep tezamen met de mascarpone en de tapenade. Pureer nu de soep met de staafmixer, roer dan pas de Marsala doorheen. Dien de soep op in kleine koffiekopjes en garneer met nog wat hele fijne snippertjes basilicum.

Dit recept is 118 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.