Omelet met garnaaltjes en ham

De lievelingsomelet van mijn man! Hier kun je met twee mensen van eten.

* 4 eieren Omelet-met-garnaaltjes-en-ham
* Scheutje melk
* 100 gram garnaaltjes
* 100 gram gekookte ham
* Handvol fijngesneden verse basilicum
* P/Z
Voor de Garnering:
* Half bolletje mozzarella
* Verse basilicum
* Mooie grote tomaat
* Wat zongedroogde tomaat op olie
* P/Z
* Olijfolie

Breek de eieren in een kom en voeg er de melk, garnaaltjes en in stukjes getrokken ham bij. Dan de basilicum, peper en zout en dit alles mengen. Enkele eetlepels olie in een koekenpan. Flink vuur. Hierin het mengsel verdelen. Na een minuutje met een grote platte spatel het mengsel losmaken van de bodem, zodat nog niet gestold ei nu kan bakken. Blijf dit doen en na enkele minuten is de omelet gaar.

Mijn man heeft de omelet het liefst op een aantal mooie verse sneetjes volkoren brood. Als garnering kun je zoals je op de foto ziet een soort salade Caprese maken van tomaat, mozzarella en basilicum, eventueel extra aangevuld met zongedroogde tomaten op olie. Wat peper, zout en olijfolie erover en smullen maar!!!! Deze rand kun je al van te voren maken, zodat de omelet als laatste op het bord glijdt!

Dit recept is 3096 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.