Pannenkoeken

Zelf je eigen pannenkoekenmix maken, het is supersimpel en véél lekkerder dan die voorgekookte flesjes uit de supermarkt.
Lekker klontje boter in de pan, de eerste koek wegdoen, en dan hupsakee: bakken maar! Mmmmm, het ultieme kindergerecht, maar geloof me, ook grote mensen smullen hiervan!!!

* 5 ons tarwebloemPannenkoeken
* 3 eieren
* scheutje water
* 1 eetlepel zout
* Halfvolle melk, ca een liter
* Gemakkelijk is een handmixer!!!!

Doe de bloem in een mengkom, voeg er een klein scheutje water, zout en eieren bij en alvast een scheut melk. Mix dit alvast door elkaar. Voeg nu steeds meer melk bij terwijl de mixer zijn werk doet. Als je beslag mooi glad is en soepel vloeibaar dan is je pannenkoekenmix klaar!
Soms is het na even te hebben gestaan weer wat ingedikt, dan voeg je er nog maar een scheutje melk bij. Klontje boter in de pan, even bruisen en dan een mooi laagje beslag in de pan doen, niet te veel, want je wilt toch mooie dunne koeken? Na een poosje even kijken of de onderkant mooi bruin is en hupsakee, omdraaien die pannenkoek. Nu de onderkant nog even bakken en klaar is Kees!

Dan stroop of suiker erop, rolletje maken en die in dunne stukjes snijden, mijn man neemt voor het snijden altijd snijloon: een schijfje koek is voor hem, hahaha.

Natuurlijk kun je de koek nog mooier maken als je het beslag in je pan hebt gedaan. Leg er dunne schijfjes appel of peer op of wat je ook maar wilt, zorg wel dat het in het beslag wegzinkt, dan kun je de koek goed omdraaien!

Dit recept is 5316 keer bekeken

1 thoughts on “Pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.