Orata met venkel

Dit is dus écht een supersmakelijk stukje vis voor de echte visliefhebber.
Kies mooie verse Orata (ook genoemd Zeebrasem of Dorade) en een paar heldere verse venkelknollen en je maaltje wordt helemaal super!!
Voor twee personen.

* 2 Orata Orata-met-venkel
* 2 venkelknollen
* 2 tenen knoflook
* 1 tak gewassen verse rozemarijn
* 1,5 kopje droge witte wijn
* Wat mooie olijfolie
* Citroen
* 2 Flinke handen doperwtjes uit de diepvries
* P/Z

Maak de vissen schoon als ze dat nog niet zijn en haal de schubben eraf. Was de venkelknollen en snij het groen eraf. Maak de tenen knoflook schoon, haal de kern eruit en snij ze in fijne stukjes. Vul de vissen met peper en zout, wat venkelgroen en een halve tak rozemarijn. Strooi er ook wat knoflook in. Kruid ook de buitenkanten van de vissen. Leg de vissen in een ovenschaal, zorg dat ze er precies inpassen. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snij de venkelknollen middendoor, snij van elke helft een schijf af aan de dikste kant. Snij deze schijven fijn en strooi deze stukjes samen met de knoflookstukjes over de vissen, pak de vissen er als het ware mee in. Giet de wijn over de vissen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Zet de schaal met vis nu in de oven, 30 minuten.

Intussen de resterende venkel in dikke schijven snijden, gooi wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de venkel. Kruid ze met peper en zout. Na ca 20 minuutjes een mooie scheut wijn erbij en na 30 minuten de erwtjes, die hoeven niet zo lang. Haal na 30 minuten de schaal met vis uit de oven, draai de vissen om en zet de schaal nog 10-15 minuten terug in de oven.

Op het bord kun je heel mooi de vis opdienen met de venkel en erwtjes er over gedrapeerd. Nog een spetter olijfolie en wat druppels citroen….mmmmmmm! Smakelijk eten!!

 

Dit recept is 5549 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.