Paella

Grote inspiratie voor deze paella (spreek uit: paeja) kreeg ik van de Spaanse kok Juan Luis Pinazo. Ik adviseer je om zeker één, maar liefst wat vaker dit Vlaamse filmpje te bekijken waarin hij zijn heerlijke paella klaarmaakt. Daarna kun jij deze heerlijke maaltijd vast en zeker ook zelf maken. Je eet er je vingers bij op!

Kijk het filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=UOYkp5hP1AE

* Mooie olijfolie extra vergine om in te bakken
* 1 groene puntpaprika, in niet te kleine blokjes
* 1 rode puntpaprika, in niet te kleine blokjes
* 1 ui
* 3 tenen knoflook, gesnipperd
* 3 mooie rijpe harde tomaten
* Een bosje groene asperges
* Een blikje artisjokharten, de harten halveren
* Minstens 6 geroosterde afgekoelde rode paprikaplakken
* Wat snufjes geroosterde paprikapoeder, voorzichtig want deze is erg pittig!
* Een zakje saffraanpoeder
* 200 gram kipfilet
* Een half varkenshaasje
* 200 gram inktvisringen
* 200 gram mosselen, reeds gekookt of vers in de schelp
* 300 gram venusschelpen in de schelp, als je er aan kunt komen
* 12 grote tijgergarnalen
* Handvol diepvriesdoperwten
* 7 grote handen rijst voor paella, liefst Arroz Bomba rijst, zeg maar 400 gram
* 850 cc-kippenbouillon
* 2 citroenen in schijfjes

Giet een mooie laag olijfolie in de paella pan. Wanneer deze warm is voeg je de rode en groene paprikablokjes bij en daarna de in kleine stukjes gesneden knoflook.
Laat dit even stoven en dan de ui bijvoegen, vervolgens blokjes kip en het varkensvlees even lekker mee laten bakken vervolgens de tomaten in blokjes gesneden bijvoegen en alles even laten stoven.
Nu de inktvisringen erbij doen en de groene asperges in stukjes; de puntjes achterhouden en later bijvoegen. Dan de saffraanpoeder erdoor roeren. Vervolgens 6 tot 7 handen vol rijst erover strooien en alles nog even doorroeren.
De bouillon erbij doen, nu mag je niet meer roeren!
Na 10 minuten gaan we de paella versieren.

Leg op de rijst in de pan de mosselen, venusschelpen, tijgergarnalen (gamba’s), artisjokharten en de aspergepunten zodat alles mooi geschikt is. Verdeel ook nog de geroosterde plakken paprika erover (Niet roeren je mag wel af en toe zachtjes met de pan schudden) Hierop nog héél voorzichtig enkele snufjes geroosterde paprika strooien, niet te veel als je niet van pittig houdt! Dit alles zachtjes laten sudderen tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, het totaal duurt ca 25-30 minuutjes.
Doof nu het vuur onder de pan en laat alles nog enkele minuten staan zodat de rijst nog wat kan zwellen. De pan nog afwerken met citroenschijfjes.

Comida sabrosa!

Dit recept is 2287 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.