Panna Cotta met framboosjes

Zoet typisch Italiaans nagerecht, niet te versmaden als ik in dat mooie land ben, maar ook in Nederland smaakt het verrukkelijk! Bij dit recept maken we een heerlijke saus met framboosjes.
Dit recept is voldoende voor 5 tot 6 panna cotta’s.

Voor de puddinkjes:
* 500 cc slagroom (of 300 cc slagroom en 200 cc volle melk)
* 4 eetlepels witte basterdsuiker Panna-cotta1
* 1 vers vanillestokje
* 4 kleine blaadjes witte gelatine
* Naar smaak een scheutje Marsala, Grappa of Cognac

Voor de saus:
* 300 gram frambozen, waarvan 200 gram voor de saus en 100 gram ter garnering
* 60 gram poedersuiker
* 2 eetlepels citroensap

Slagroom (en eventueel melk) in pannetje doen. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mesje de inhoud bij de slagroom, voeg ook het stokje en de suiker toe. Verhit nu langzaam de room en laat deze ca. een kwartiertje zachtjes koken. Week na 10 minuutjes de gelatine enkele minuten in koud water.
Haal de pan van het vuur en neem het stokje uit de pan. Als je dat lekker vindt kun je er nu een scheutje drank doordoen, dat maakt de smaak nog voller!
Voeg de geweekte gelatine zo uit het water bij de room en roer tot het is opgelost. Doe de room in de bakjes, (inhoud en vorm van een smal, klein, hoog koffiekopje) die tevoren met koud water zijn gespoeld.  Zet dit zo’n 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de frambozen voor de saus met de suiker en het citroensap, mix het fijn met de staafmixer en zeef de zaadjes eruit. Leg de overige framboosjes in de saus en laat alles zo afkoelen.
Vlak voor het opdienen de roompuddinkjes omkiepen op een mooi bordje. Het omkiepen wordt vergemakkelijkt als je de bakjes even kort in een schaaltje met heet water houdt. Garneer de panna cotta met wat saus en de framboosjes.
Buon appetito!

Dit recept is 3893 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.