Pastadeeg maken

Wil je nu echt lekkere pasta maken, dan kneed je natuurlijk zelf je pastadeeg. Ik weet het, het is best even kneden, maar de smaak van verse pasta is echt een stuk beter dan van gedroogde pasta!

Voor de verse pasta:

* 400 gram bloem, liefst Italiaanse, dubbel 00
* 4 flinke eieren
* Snufje zout
Een pasta-kneedmachine (zo’n draaiding waar je steeds je pastavel dunner en dunner maakt)

Begin met het maken van de verse pasta. Strooi de bloem op een ruim schoon werkblad en maak er een kuiltje in. Doe hierin de eieren en het snufje zout. Beweeg je vingers in de eieren en voeg hier steeds vanaf de bloemrand meer en meer bloem bij totdat je een mooie deegbal hebt. Draai hem in plastic folie en leg hem even te rusten.

Verdeel de pasta nu in 6 delen.
Zet een schaaltje bloem neer om af en toe over het deeg te strooien, zodat alles niet aan elkaar gaat plakken.
Draai in je pastamachine elk stuk een aantal keren door de mangel, te beginnen met de dikste opening. Sla na elke draaibeurt de pasta dubbel en voeg het vel weer bovenin aan de kant waar het dubbel geklapt is! Draai het er net zo vaak door tot je op stand 6 ongeveer bent en er een lange lap mooie dunne pasta uit komt. Strooi ondertussen wel wat bloem erover anders gaat alles plakken.
Strooi op een ander werkblad ook wat bloem en leg hier je vellen op.

Nu kun je van deze vellen bijvoorbeeld tagliatelle maken of rondjes uitsnijden voor ravioli.
Veel plezier!!!!

p.s. Gordon heeft zijn eigen deegmengsel: 275 gram bloem, 2 eieren en 3 eierdooiers.

Dit recept is 3494 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.