Pizzadeeg maken

Dit is een zeer origineel recept om pizzadeeg te maken; ik zag het op
internet maken door een Italiaanse die beweerde dat de pizzabodem gemaakt op haar manier nog lekkerder wordt, net zo lekker als de pizza uit een pizzeria!!
Nou dat geloven we natuurlijk en daarom heb ik het recept voor jullie
opgeschreven.
Het verschil met de meeste recepten is dat je niet begint
met de bloem, maar met het gistwater.
Lees maar eens door….

* Ca 600 gram bloem type 00 in een schaalPizza1
* 1 zakje gedroogde gist 15 gram
* 1 glas water
* Half glas olijfolie
* Twee snufjes zout, of twee theelepels
* Een bloemzeef
* Grote mengschaal
* Oven 200 graden

Schud het zakje gist in het glas water en roer het heel goed erdoor. Giet nu dit vocht in een mengschaal. Voeg er de olijfolie bij. Meng 2 theelepels zout door de bloem. Zeef nu wat bloem in de mengschaal en begin te mengen met je hand. Voeg zoveel bloem toe tot je een mooie deegbol krijgt die prachtig los laat van de schaal. Blijf nu kneden 5 – 10 minuten lang. Leg het deeg in de schaal, dek de schaal af en laat het een uur rijzen op een warme plaatst (bijvoorbeeld gewoon in de keuken of kamer), niet in de tocht!Pizza2
Hierna kun je het deeg verwerken tot een bodem op een grote bakplaat, of enkele kleine ronde bodems. Beleg ze met wat je lekker vindt. Als basis kun je er wat tomatensaus op verdelen waar je dan stukjes mozzarella, ham en champignons op verdeelt. Wat Italiaanse kruiden erop en een mooie scheut olijfolie en hup de flink voorverhitte oven in (200 graden) zo’n 15 minuten.

Buon appetito!

Dit recept is 3358 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.