Penne met aubergine

De aubergine is in de Mediterraanse keuken een onontbeerlijk onderdeel in de gerechten. Gelukkig komt hij ook in de Nederlandse keuken steeds vaker voor. In dit gerecht is hij deel van de pastasaus, erg lekker!

* 400 gram penne rigate
* Olijfolie
* 300 gram rundergehakt, liefst grof gemalen
* 1 aubergine, gewassen en in grove blokjes
* 1 flinke sjalot, fijngesnipperd
* 2 tenen knoflook, kern eruit, door de pers
* 1 handvol gehakte platte peterselie
* 1 blokje groentebouillon, gekruimeld
* Peper en zout naar smaak
* Ca 350 cc. tomatensaus uit fles
* 1 eetlepel tomatenpuree
* Wat warm water van het pastakookvocht

Haal het gehakt in een kom uit elkaar en kruid het met peper en zout. Pers er de knoflook bij en de fijngesnipperde sjalot. Tenslotte de peterselie erin en alles goed mengen. Giet wat olijfolie in je wokpan en gaar hierin het gekruide gehakt. Intussen heb je de aubergine in blokjes, voeg ze toe als je gehakt gaar is. Kruimel hierover je bouillonblokje en laat het enkele minuutjes zacht bakken.Maak in het midden een vrij plekje en bak hierin een minuutje de tomatenpuree. Schenk dan de tomatensaus erbij en meng alles goed. Laat dit zacht pruttelen, als het te droog is voeg je er wat warm water bij.
Kook de penne in ruim water met zout al dente. Afgieten en in de wok mengen met de saus. Opdienen met Parmezaanse kaas, brood en natuurlijk naar keuze een goed glas wijn! Buon appetito!

 

 

 

Dit recept is 388 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.