Peperonata van Angela

Weer een origineel recept van een Italiaanse buurvrouw dit keer op de camping in Umbrië. Dit groentegerecht smaakt heerlijk als antipasta of als bijgerecht.

* 700 gram paprika’s, in reepjes
* 1 of 1,5 bouillonblokje (naar smaak)
* 30 gram geconcentreerde tomatenpuree
* 2 tenen knoflook, kern eruit en in superfijne blokjes
* Handvol fijngesneden platte peterselie
* 1 tomaat in stukjes
* Peper en zout naar smaak
* Scheut mooie olijfolie extra vergine

Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook op laag vuur goudblond. Voeg de paprikareepjes erbij en laat die 5 minuutjes meesmoren. Na ca 5 minuutjes de tomatenpuree met het verkruimelde bouillonblokje erbij doen en ook de tomatenstukjes. Breng als je wilt verder op smaak met peper en zout en laat het 30 minuten zacht pruttelen. Als de paprika mooi zacht zijn dan kan het vuur uit. Wat fijngehakte peterselie erover en klaar!
Buon appetito!

Dit recept is 129 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.