Pilaf van Liesje

En nóg een familierecept, dit keer van mijn nichtje Liesje. Ik heb het al zeer vaak gemaakt omdat het verrukkelijk is, echt een gerecht om te veel van te willen eten, zo lekker, voor 6 -8 personen.

* 1 kilo mager soepvlees in brokken, bij voorbaat vlees van de Ezel of de Muis,Pilaf-van-Liesje
dat zijn rundvleesdelen waarvan de brokken brokken blijven en niet uit elkaar
vallen als het vlees gaar is. (Smulmama: Ik noem het eigenlijk hacheevlees, van runderlap of runderriblap)
* 1 kilo uien in snippers
* 3 teentjes knoflook, kern eruit en fijngesneden, de knoflook is niet persé nodig, dus je mag hem ook weglaten (Smulmama: maar ik zou hem er wel indoen, lekker!)
* 2 blikken halve perziken
* Flinke scheut ketjap, laten we zeggen 3 eetlepels
* 1 theelepel sambal
* 1-1,5 groot blikje tomatenpuree (Del Monte)
* Zout, peper en véél rode paprikapoeder
* Gekookte rijst
* Een mooie groene salade of rauwkost

Bak eerst het vlees apart (eventueel in partijen) in een hete pan, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen. Kruid ze daarbij met zout, peper en paprikapoeder. Doe dit ook apart met de uien en de knoflook, tot alles mooi glazig is. Voeg de uien en het vlees bij elkaar in een grote pan en laat het met een scheut water (het vlees moet nét onder staan) en de sambal en ketjap ca 1,5 tot 2 uur zacht sudderen, tot het vlees gaar is. De tomatenpuree toevoegen. Sap van de perziken erbij doen, niet meteen alles maar bijvoorbeeld eerst het sap van één blik, je kunt er altijd later meer bijdoen. De perziken in stukken snijden en ook toevoegen. Naar smaak eventueel ook nog wat suiker of wat gembernat erbij doen. Indien nodig de saus binden.
Als je de snelkookpan gebruikt is het lekkerder om het vlees een nacht over te laten staan en de volgende dag het gerecht af te maken vanaf het toevoegen van de tomatenpuree. Je pan suddert toch … ! Voor 2 x vlees klaarmaken is dus net zoveel moeite. Doe dan wat je nog niet nodig hebt in de diepvries en voor later is het dan enkel ontdooien en de rest erbij !

Serveren met witte rijst en sla of rauwkost. Smakelijk eten!

Dit recept is 11054 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.