Rosbief op Toscaanse wijze

Een geweldige braadstuk voor een groep van wel 10 personen; etend in een mooie tuin op een warme zomeravond, doe je ogen dicht en geniet….

* Mooi stuk rosbief van ruim 1 kilo, model een beetje lang, niet te hoog en 15-
20 cm breedRosbief-toscaanse-wijze
* 1-2 dl olijfolie
* 2 tenen knoflook
* Rosmarijn en salie in verhouding 2:1
* Zout en peper uit de molen.
Nodig: oven en braadslee.

Verwarm de oven 15 minuten voor op 250 – 280 graden. Leg het stuk rosbief in de braadslee en zet het 15 minuten in de oven. Na dit kwartier zet je de oven af en je laat het vlees nog 15 minuten in de oven nasudderen. Wil je er zeker van zijn dat het vlees goed gebakken is, gebruik dan een vleesthermometer die je bij het begin in het vlees steekt. Zodra de meter 50 graden aangeeft, zet je de oven af. Intussen maak je een kruidenmengsel van de kruiden, de knoflook en de olijfolie. Hak alles zeer fijn en breng de crème op smaak met peper en zout. Bestrijk de gehele rosbief met het kruidenmengsel, leg er een stuk aluminiumfolie overheen dat het vlees mooi omsluit en laat het bij kamertemperatuur 6 tot 8 uur staan. Rosbief-toscaanse-wijze2

Je zou kunnen denken: laat het stuk eerst aanbraden in een hete bakpan met wat olie. Maar juist de Toscaanse manier om in de hitte van de oven het vlees dicht te laten schroeien, is er een van verfijnde smaak. Het kruidenmengsel verbindt zich in de rusttijd met het vlees en wat je krijgt is werkelijk een verrukkelijk stuk vlees. Als je aan tafel gaat snij je per persoon een mooie plak van het vlees en leg dat op het bord. Je zult zien dat zich in de braadslee een hemelse jus heeft gevormd waarvan je een eetlepel over het vlees giet. Geef er koude sperziebonen bij en je hoofdgerecht is perfect. Buon appetito!

Dit recept is 9101 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.