Pipe rigate Smulmama

Deze pasta heeft de vorm van een soort schelpje of een kromgetrokken macaroni en is daarom bijzonder geschikt om een gevulde pastasaus omheen te doen. De saus kruipt heerlijk in de warme pasta en smaakt geweldig. Deze saus is bijzonder lekker door de vele kruiden, de pittige tomatensmaak van zowel verse als gedroogde tomaten en de groentensmaak van de courgette. Dit recept is voor twee personen.

* 200-220 gram pipe rigate (een pasta van Barilla nr. 91)Pipe-rigate-Smulmama
* 1 grote harde vleestomaat of twee kleinere
* 6 stukjes gedroogde tomaat op olie
* Flinke eetlepel tomatenpuree
* 1 ui in niet al te fijne snippers
* 1 flinke teen knoflook, geplet en in hele kleine stukjes
* 1 courgette, normale maat
* Handvol verse basilicum in snippers
* Handje verse peterselie kort gesneden of 1/2 eetlepel gedroogde
* 1 dessertlepel gedroogde groentebouillonpoeder
* 1 dessertlepel gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
* 1 flinke eetlepel tomatenpuree
* Olijfolie
* Peper en zout

Kook de pasta volgens voorschrift in ruim kokend water met zout. Mijn ervaring met Barilla is dat je meestal een minuut minimaal langer moet koken om een mooie al dente pasta te krijgen!
Voor de saus fruit je eerst de ui in de olie en dan nog eventjes de knoflook. Roerbak er dan de tomatenpuree doorheen. Snij de verse tomaten in blokjes en roer alles door de saus, ook het vruchtvlees. Doe dat ook met de “gedroogde” tomaten. Dan de courgette in stukjes erbij. Kruiden met de gedroogde en verse kruiden en op smaak brengen met peper en zout indien dat nog nodig is. Je ziet het, super simpel, je saus en je pasta zullen waarschijnlijk tegelijkertijd klaar zijn.
Giet de pipe rigate af in de vergiet af schud ze even goed, want er blijft veel water hangen in deze “schelpen”. Voeg nu de pasta bij de saus en meng alles goed dooreen. Opdienen naar smaak nog met een lekkere lepel Parmezaanse kaas erop, mmmm.

Dit recept is 4543 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.