Pizza Ligure

Deze pizza wordt veel gegeten in de streek aan de kust waarvan Genua het
centrum vormt. Het is een hele mooie streek waarvan bijvoorbeeld San Remo enĀ  Cinque Terre fraaie voorbeelden zijn.
Als bodem maak je het pizzadeeg uit mijn recept Pizzadeeg maken. Dat vind je ook in dit hoofdstukje “Pizza”.

* Bol pizzadeegPizza Ligure
* Ui in snippers
* Blik tomaten op sap
* 6 ansjovis uit een potje
* Wat kappertjes
* Wat zwarte olijven
* 2 hele tenen knoflook, geplet
* Oregano gedroogd
* Olijfolie

Zorg dat je pizzadeeg gerezen is. Verwarm de oven voor op 200 graden, hij moet goed heet zijn! Fruit nu de ui in een pan in wat olijfolie en doe er de tomaten bij. Prak ze fijn en laat dit ca 10 minuutjes pruttelen. Maak intussen van de deegbol een fraaie bodem op de bakplaat.
Verdeel dan de tomatensaus over het deeg, laat een 3 cm randje vrij! Verdeel nu de ansjovisfiletjes over de pizza, trek ze in stukjes. Dan de kappertjes en olijfjes. Ook de knoflook er op leggen. Bestrooi alles met lekker veel oregano en giet er tenslotte mooie olijfolie overheen. In de oven 10-15 graden. De rand moet mooi lichtbruin zijn en de onderkant gaar!!!!

Smakelijk!

Dit recept is 3347 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.