Vier gourmetsauzen

Echt lekker wordt een gourmet- etentje als je er zelfgemaakte dipsauzen bijmaakt! Eerst ga je voldoende basissaus maken om dit daarna in vier aparte gourmetsauzen om te toveren.
Basissaus voor 6-8 personen:
Sla 1 beker slagroom (125 cc) lobbig zonder suiker! Meng dit door een emmertje fritessaus (ca 700 cc) en kruid dit met versgemalen peper en zout. Verdeel deze basissaus over 4 schaaltjes en doe er voor de verschillende sauzen de volgende ingrediënten bij:

Bananensaus.
Basissaus + gesnipperde banaan, paar druppels Tabasco en scheutje Hot ketchup.

Roze saus.Roze-saus
Basissaus + scheutje tomatenketchup, scheutje sherry en 1-2 eetl. rode paprikapoeder.

Frisse saus.
Basissaus + zéér fijngesnipperde augurk, zilveruitjes en kappertjes.

Knoflooksaus.
Basissaus + 2-3 geperste knoflooktenen (kern eruit halen voor de smaak), paar druppels Tabasco en scheutje Hot ketchup.

Dit recept is 16946 keer bekeken

1 thoughts on “Vier gourmetsauzen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.