Varkenslever in plakjes

Voor 2 personen: als je van varkenslever houdt is dit echt mjammie, je kunt
hier natuurlijk wel de varkenslever vervangen door kalfslever!!!!

* Mooi stukje varkenslever (kalfslever) van ca 400 gram
* 1 ons ontbijtspekVarkenslever-in-plakjes
* 1 grote ui
* 2/3 rode en 2/3 gele paprika
* 200 gram champignons
* 1 teen knoflook
* Olie om in te bakken

Ontpel de ui en knoflook en snij de ui grof en de knoflook fijn. Maak de
paprika’s schoon en snij ze in grote vierkante stukken van ca 2 bij 2 cm.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Het stukje lever overlangs in
mooie dunne plakken snijden van ca 7-8 mm dik. Ontbijtspek in reepjes snijden.

Bak in de olie de spekjes, de ui en de knoflook op matig vuur gaar. Vuur omhoog. Nu de leverplakjes erbij en even snel rondom bakken met wat
peper en zout. Na 2-3 minuutjes de paprika en de champignons toevoegen en ook deze even lekker mee laten bakken, zet even de deksel op de pan. Na 2-3 minuten deksel eraf halen en alles nog heel even roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. Een half tot een heel glas water toevoegen en wat juspoeder erbij. Als dit heet is binden met een bindmiddel.
Heerlijk bij rijst of enkele sneden bruin brood.

Dit recept is 6377 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.