Sinaasappel-venkelsalade

Gezonde groente-fruitsalade, fris en fruitig met een bijzondere smaak, heerlijk als nagerecht!

* 4 oranje sinaasappelenSinaasappel_venkelsalade
* 4 bloedsinaasappelen
* 2 venkelknollen
* 3 eetlepels rode wijnazijn
* 3 eetlepels witte wijn
* 1 eetlepel Balsamico-azijn
* Sap van een halve citroen
* Flinke eetlepel suiker
* Beetje versgemalen peper en zout

Snij het vruchtvlees met een scherp mesje uit de sinaasappelen. Je kunt dat heel goed doen door de boven en onderzijde van de sinaasappel eraf te snijden. Zet nu de sinaasappel recht op je werkblad. Snij er nu van boven naar beneden langs om de schil te verwijderen. Hou nu de sinaasappel in je hand en snij steeds zo’n partje tussen de vliesjes uit.
Haal het buitenste blad van je venkelknollen en snij de knollen in flinterdunne plakjes. In een schaal leg je nu steeds een laagje sinaasappelstukjes en dan weer een laagje venkel, tot alles in je schaal ligt. Maak een mengsel van de overige ingrediënten en verdeel dit over de salade zodat het vocht er goed kan intrekken. Proef wel even, als het te zuur is kun je er wat suiker bijdoen!
Laat de schaal gerust enkele uren of een dag in de koeling staan, zodat de smaken op elkaar kunnen intrekken.
De salade vlak voor het eten op de 4 borden verdelen.
Smakelijk eten!

Dit recept is 1437 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.