Sneetje grill

Een superlekker sneetje brood van de grill en bijna alles wat erop ligt komt ook van de grill. Het allerlekkerst is een lekkere snee witbrood met zo’n mooie korst van een Italiaans brood. Een tafelgrill of grillpan is wel een must, het resultaat is verrukkelijk.
Voor dit lunchgerecht heb je per persoon twee behoorlijk grote sneetjes brood nodig! Dit recept is genoeg voor 2 personen.

* 4 mooie wat dikkere sneetjes witbrood, liefst van boerenbrood gesnedenSneetje-grill
* 2 kleine of een grote courgette
* 1 rode ui
* 3 flinke harde tomaten
* 1 bol mozzarella
* Verse basilicum
* 1 teen knoflook

* Olijfjes  gehalveerd of in schijfjes
* Olijfolie
* Peper en zout van de molen

Grill eerst de sneetjes aan beide kanten. Als ze klaar zijn bestrijk je de bovenzijde met de vlakke kant van een gepelde teen knoflook. Snij van de gewassen courgette en tomaat plakken en grill ze om en om in de hete grillpan. Snij de ui in plakken en grill ze ook. Zet nu de pan uit , snij de mozzarella in plakken en verwarm ze snel aan een kant, haal ze meteen weer eraf, zodat ze niet helemaal smelten. Zorg dat je de verschillende onderdelen wel bestrooid met wat peper en zout!
Verdeel nu vlak voor het opdienen eerst de plakjes courgette, dan de tomaat, de mozzarella en tenslotte wat uienringen en stukjes olijf op de sneetjes. Verdeel er wat verse basilicum over en leg er twee op elk bord. Giet tenslotte nog wat mooie olijfolie over het geheel!
Smakelijk!!!!!

 

Dit recept is 3096 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.