Een variatie op de Pad Thai waar vooral ei gebruikt wordt voor de smaak. In dit gerecht heb ik het ei vervangen door gekruid mager varkensvlees en als heerlijke verse bite doe ik er steeltjes door. Steeltjes zijn niet het hele jaar verkrijgbaar, gebruik als je ze niet kunt krijgen 300 gram kort gesneden paksoi.
* 250 gram mihoen
* 1/2 limoen
* 4 eetlepels olie
* 1 rode ui, in dunne ringen
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 250 gram gekruid varkensvlees, bijv. hamlap of filet
* 1 eetlepel suiker
* 5 eetlepels Thaise vissaus
* 3 lente-ui, in schuine ringetjes
* 400 gram steeltjes, niet alle groen erbij, de steeltjes in stukjes
* 250 gram taugé
* 3 eetlepels ketjap
* Gebakken uitjes
Kijk op de verpakking van de Mihoen en bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Mijn ervaring is kokend water in een pan, de mihoen erin roeren, ca. 3 minuten onder af en toe roeren in het hete water laten garen. Even proeven of hij al dente is. Even grof 2 keer met het mes erdoor om de slierten iets in te korten. Laten staan tot verder gebruik. Verhit de olie in de wok en bak hierin de rode uienringen en knoflook ongeveer 1-2 minuten. Neem ze uit de wok. Schenk nu vlees in de wok, breng dit op smaak met peper en zout en roerbak het gaar in een paar minuutjes. Voeg de mihoen toe en schep alles goed dooreen. Breng de mihoen op smaak met het limoensap, de suiker, ketjap en vissaus. Roerbak nog 2 minuten. Doe nu de rode ui en knoflook weer erbij in de wok en ook de steeltjes, lente-ui en taugé. Schep alles goed om en schep op. Serveer het met satésaus en gebakken uitjes.