Tongrolletjes met sjalot

Heel licht en luchtige hoofdmaaltijd met verrukkelijke tongfiletrolletjes.

* 4 tongetjes of 16 tongfiletjes Tongrolletjes-met-sjalot
* 1 sjalot
* 1 kilo groene of witte asperges
* 1 kilo mooi vastkokende aardappelen, bijv. Nicola
* 1 citroen
* 3 eetlepels Balsamico azijn
* 3 eetlepels olijfolie
* Boter of olijfolie om de vis in te bakken
* Peper en zout

Zorg dat je de tongfiletjes klaar hebt liggen voordat je begint met dit gerecht, bewaar ze in de koeling. Schil de aardappelen en kook ze nèt aan gaar terwijl je de asperges en de sjalot schilt. Snij de sjalot in de lengte in dunne flinters.

Groene asperges hoef je niet zo dik te schillen als witte, wel bij beiden de houterige achterzijde verwijderen en weggooien. Groene asperges kleuren bij dit gerecht wel veel mooier op het bord! Snij de kop van de asperges, zo’n 10 cm, en leg de stelen nu bij de aardappels in het kookvocht, ongeveer 5 minuten. In die 5 minuten meng je de olie en Balsamico met wat peper en zout, niet te veel! Giet de helft op een groot plat bord.
Boter of olie in een koekenpan verwarmen. Wentel elk visfiletje aan een kant in het mengsel op het bord, strooi wat zout en peper op de andere kant, leg er een reepje sjalot in en rol het op. Steek er een houten stokje door zodat het mooi blijft vastzitten. Bak de rolletjes ca 5 minuten om en om in de koekenpan. Leg tegelijkertijd ook de aspergekoppen bij de aardappelen in de pan, ca 4 minuten. Als de vis gaar is zijn ook de asperges gaar en de aardappelen. Maak het bord op door enkele aardappels in schijfjes te snijden en te verdelen op het bord. Besprenkel deze aardappelen met wat van het olie/Balsamico mengsel dat je nog hebt staan. Verdeel de asperges hierover en tenslotte leg je enkele rolletjes vis in het midden.

Direct opdienen, smakelijk eten!

Dit recept is 2010 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.