Tongrolletjes met sjalot

Heel licht en luchtige hoofdmaaltijd met verrukkelijke tongfiletrolletjes, groene of witte asperges en heerlijk gekookte aardappelschijfjes.

* 4 tongetjes of 16 tongfiletjes
* 1 sjalot
* 500 gram groene of witte asperges
* 4 mooie vastkokende aardappelen, bijv. Nicola
* 1 citroen
* 3 eetlepels Balsamico azijn
* 3 eetlepels olijfolie
* Boter of olijfolie om de vis in te bakken, naar smaak
* Peper en zout

Groene asperges hoef je niet zo dik te schillen als witte, wel bij beiden de houterige achterzijde verwijderen en weggooien. Groene asperges kleuren bij dit gerecht wel veel mooier op het bord! Snij de kop van de asperges, zo’n 10 cm, en leg de stelen op het laatst bij de aardappels in het kookvocht, ongeveer 5 minuten. In die 5 minuten meng je de olie, wat druppels citroensap en Balsamico met wat peper en zout, niet te veel, in een diep bord.
Boter of olie in een koekenpan verwarmen. Bestrijk met een kookkwast elk visfiletje aan een kant in het mengsel op het bord, strooi er nog wat zout en peper op, leg er overdwars 2 kleine reepjes sjalot in rol het op. Steek er een houten stokje door zodat het mooi blijft vastzitten. Bak de rolletjes ca 5 minuten om en om in een koekenpan met een hele goede anti-aanbaklaag. Leg tegelijkertijd ook de aspergekoppen bij de aardappelen in de pan, ca 4 minuten. Als de vis gaar is zijn ook de asperges gaar en de aardappelen.
Maak de warme borden op door de aardappels in schijfjes te snijden en te verdelen op het bord. Besprenkel deze aardappelen met wat van het olie/Balsamico mengsel dat je nog hebt staan. Verdeel de asperges hierover en tenslotte leg je enkele rolletjes vis in het midden.
Breng het bord op smaak met wat versgemalen peper en zout.

Dit recept is 3042 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.