Tonijn en ui op toast

Als hapje bij de borrel of als beleg op je geroosterde lunchboterham, het smaakt voortreffelijk dit gerechtje. Alles in verhouding natuurlijk, heb je een groot blik tonijn, dan kun je ook iets grotere uien gebruiken. Snel te maken en verrassend van smaak!

* Blik tonijn op olieTonijn-en-ui-op-toast
* 1 rode ui
* 1 gele ui
* 2 tenen knoflook, gehalveerd, kern eruit en platgeslagen
* Handje vers gehakte peterselie
* Wat fijngesneden verse bieslook
* Natuurlijk mag je de verse kruiden vervangen door de helft van gedroogde!
* 8 kerstomaatjes in vieren
* Olijfolie

Breng een scheut olijfolie op temperatuur en laat hierin de knoflook eventjes bruin  zodat ze heerlijk de smaak afgeven. Snij intussen de uien overlangs in halve maantjes en bak deze mooi glanzend in de olijfolie. Haal de knoflookdelen uit de pan als ze een kleurtje krijgen. Haal de tonijn uit de olie en prak het vlees bij de uien. Ook de tomaatjes even mee opwarmen. Op smaak brengen met de kruiden en eventueel peper en zout naar smaak.
Op toast lekker als het nog lauwwarm is.

Dit recept is 1809 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.