Tortilla de patatas de Juan

Een eenvoudige tortilla, een ei met aardappel omelet. Heerlijk met een salade, hmmmmm…..Ik koos voor een grote witte bonensalade, maar elke salade is heerlijk.
Deze tortilla is voldoende voor 3 á 4 personen.

* 4 grote of 5 middelgrote aardappels
* 1 ui
* 6 tomaten op olie, in stukjes
* Een laagje zonnebloemolie voor in de koekenpan, ongeveer 1-2 cm hoog
* 5-6 eieren, ligt aan de maat
* Zout en peper

Laat in een niet al te grote koekenpan met dikke bodem een laagje zonnebloemolie warm worden. Snij de geschilde aardappels in stukjes van zo’n 2 á 3 centimeter, hoeft niet netjes. Snij de ui grof.
Als de zonnebloemolie heet is – dit test je door er een stukje aardappel in te leggen en de olie gaat bruisen – de aardappelstukjes er in doen. Rustig vuur eronder. Af en toe doorroeren. Dan na ca 8 minuten of zo, aardappelen zijn bijna gaar, ui en tomatenstukjes meefruiten. Ondertussen heb je 5 of 6 eieren in een schaal met flink wat zout (meer dan je denkt) en peper geklutst.

Als het aardappelmengsel na nog eens ongeveer 8 minuutjes gaar is, alles uit de olie vissen, de olie af laten koelen in een oude pot. Dan de aardappelen en ui bij het eiermengsel doen. Roeren en terug in je pan. Als je de bovenkant ziet stollen is de tortilla klaar, let wel op dat de onderkant op de bodem van de pan niet verbrandt!! Leg een bord op de bovenkant en draai de tortilla om op het bord.
Klaar is de tortilla de patatas!

 

Dit recept is 1180 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.