Uitsmijter

Gewoon: een uitsmijter! Je bestelt hem in een eetcafé of restaurant, maar er zijn misschien wel mensen die zoiets lekkers niet zélf kunnen klaarmaken.
Daarom hier even op een rijtje, hoe bak ik een uitsmijter! Dit is een recept voor één uitsmijter!

* 3 sneetjes bruin of wit broodUitsmijter
* Boter, margarine of halvarine om op je brood te smeren
* 2 of 3 eieren, ligt aan de maat
* Scheutje olie of bak en braadolie
* Enkele plakken gekookte ham
* Peper en zout

Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat hij goed warm wordt. Laat hierin de boter of iets dergelijks heet worden. Breek de eieren door ze een tik te geven in het midden of door ze te tikken op een harde rand van iets. Breek ze daarna boven de pan open en laat het ei in de pan lopen aan de kant, want er moeten er op dezelfde manier nóg een of twee bijkomen. Kies of je de dooier heel wilt laten, prik er anders met een vork in en spreid de dooier een beetje uit.

Smeer nu je sneetjes brood en beleg ze met de ham. Als er mooie bruine korstjes beginnen te komen aan je eieren en het eiwit is goed gestold dan schuif je de eieren uit de pan over je brood. Naar smaak peper en zout erover en smikkelen maar. Natuurlijk kun je je uitsmijter verder versieren, bijvoorbeeld met tomaat en komkommer of wat salade van een of ander. Maar dat is nu aan jou!! Smakelijk!

Dit recept is 4559 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.