Venkelsoep van Hellen

Deze soep smaakt heel lekker, want hij heeft niet zozeer die anijssmaak van
venkel, maar hij smaakt lekker zacht. Voeg daar nog een lepel van het kruidige
kaasmengsel bij en je soep is helemaal áf!

* 700-750 cc vleesbouillonVenkelsoep-van-Hellen
* 2 venkelknollen met groen eraan
* ½ glas witte wijn
* Scheut olijfolie
* 100 gram feta kaas, plat stuk
* Handje versgehakte peterselie
* 1 ui of 2 sjalotjes in stukjes
* 1 theelepel gedroogde roosmarijn
* ½ theelepel gedroogde tijm
* 1 teen knoflook, kern eruit en zeer fijngehakt
* Rasp van 1/3 citroen (1 theelepel)
* Peper en zout

Maak de venkelknollen schoon en snij ze in stukjes, bewaar het groen en wat stukjes venkel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, roosmarijn, witte wijn en een halve liter bouillon toe. Kook dit in circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Als de soep te dik is ( je hebt tenslotte kleinere en hele grote venkelknollen) voeg er dan 100-250 cc bouillon bij, zodat je een mooie gladde “gebonden” soep krijgt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verkruimel de feta. Was en hak het venkelgroen en de stukjes venkel fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook en roer dit door de feta.

Schep de hete soep in 4 warme soepborden en server de borden op tafel met een schaaltje met daarin het kaasmengsel waaruit iedereen naar smaak een of twee lepeltjes aan de soep kan toevoegen. Smakelijk eten.

Dit recept is 4443 keer bekeken

2 thoughts on “Venkelsoep van Hellen

  1. Ik ben een echt soepmens, heus, maar niet zo van de anijs (ook geen ouzo). Maar toch, dit is lekker en bijzonder.
    Heel leuk om gasten voor te zetten want die weten niet wat ze proeven. Bovendien is het een makkelijk recept en prima van tevoren klaar te maken.

Laat een antwoord achter aan Wim Scheffer Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.