Vier gourmetsauzen

Echt lekker wordt een gourmet- etentje als je er zelfgemaakte dipsauzen bijmaakt! Eerst ga je voldoende basissaus maken om dit daarna in vier aparte gourmetsauzen om te toveren.
Basissaus voor 6-8 personen:
Sla 1 beker slagroom (125 cc) lobbig zonder suiker! Meng dit door een emmertje fritessaus (ca 700 cc) en kruid dit met versgemalen peper en zout. Verdeel deze basissaus over 4 schaaltjes en doe er voor de verschillende sauzen de volgende ingrediënten bij:

Bananensaus.
Basissaus + gesnipperde banaan, paar druppels Tabasco en scheutje Hot ketchup.

Roze saus.Roze-saus
Basissaus + scheutje tomatenketchup, scheutje sherry en 1-2 eetl. rode paprikapoeder.

Frisse saus.
Basissaus + zéér fijngesnipperde augurk, zilveruitjes en kappertjes.

Knoflooksaus.
Basissaus + 2-3 geperste knoflooktenen (kern eruit halen voor de smaak), paar druppels Tabasco en scheutje Hot ketchup.

Dit recept is 16540 keer bekeken

One thought on “Vier gourmetsauzen

Laat een antwoord achter aan Suzanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.